Jarosław Kaczyński wydał mocne oświadczenie, w którym stawia mocne zarzuty rządowi Donalda Tuska. Prezes PiS zapowiada duży protest.

Jarosław Kaczyński reaguje na ostatnie wydarzenia, które miały miejsce na polskiej scenie politycznej w ostatnim czasie. Prezes PiS napisał długie oświadczenie, które ujrzało świat za pośrednictwem rzecznika PiS Rafała Bochenka i jego mediów społecznościowych.

Wszystko co dzisiaj obserwujemy, w kontekście działania upolitycznionych służb państwowych, w tym prokuratury, to kolejna, zaplanowana polityczno-medialna akcja mająca na celu odwrócić uwagę od przestępstw i nadużyć koalicji 13 grudnia – tak rozpoczyna swoje oświadczenie Kaczyński.

Prezes PiS wymienia te „przestępstwa” rządu Donalda Tuska. Jest to: niszczenie państwa prawa, likwidowanie ważnych programów społecznych i prorozwojowych inicjatyw (CPK, Atom) czy „dramatycznie wzrastające koszty życia” i „ograniczanie koniecznych wydatków na obronność”.

Wszystkie sprawy, którymi żyją dzisiaj media, były przedmiotem działań właściwych organów jeszcze za czasów rządu Prawa i Sprawiedliwości, w związku z tym Tusk i jego neoprokuratura niczego nowego nie wykryli – wskazuje lider Prawa i Sprawiedliwości. Prezes stwierdził też, że działania Donalda Tuska oraz Adama Bodnara i służb „nie mogą być traktowane poważnie, gdyż służby zostały przejęte nielegalnie i są okupowane przez osoby nieuprawnione, działające na partyjne zlecenie”. Jak twierdzi, służby zostały przejęte nielegalnie i „są okupowane przez osoby nieuprawnione, działające na partyjne zlecenie Tuska i Bodnara”.

Zawsze byliśmy i jesteśmy zwolennikami wyjaśniania wszelkich nieprawidłowości. Uważamy jednak, że muszą to czynić instytucje niezależne, obiektywne, a dzisiaj niestety takich już nie ma – pisze dalej Kaczyński. – Tusk i Bodnar nie tylko podważyli zaufanie do najważniejszych instytucji państwa, ale je zdewastowali – dodał prezes. Dalej wskazał, że działania szefa rządu są ukierunkowane na to, „aby zatuszować wszelkie antypolskie, szkodliwe dla naszych obywateli decyzje”.

Tusk liczy, że kolejny raz Polacy dadzą się na to nabrać. My na to nie pozwolimy! Jako konstruktywna opozycja będziemy obecną koalicję rozliczać i każdego dnia patrzeć im na ręce – zapowiedział prezes. – W najbliższą sobotę w Warszawie będziemy przeciwko nadużyciom tej władzy protestować! Tylko poprzez aktywność i wzajemną solidarność jesteśmy w stanie skutecznie tej władzy się przeciwstawić – poinformował Jarosław Kaczyński.

Avatar photo
Dominik Kwaśnik

Z portalem Crowdmedia.pl związany jestem od 2020 roku jako autor artykułów i wydawca. Współpracowałem także z portalem Wiadomo.co, gdzie budowałem dział sportowy, tworząc newsy, reportaże i felietony o tematyce sportowej. W 2019 roku pracowałem też w grupie Iberion, gdzie tworzył artykuły newsowe. W przeszłości współtwórca i autor tekstów (recenzje, wywiady, artykuły specjalistyczne) dla bloga literacko kulturalnego Bookznami.pl. Mam też doświadczenie jako reporter radiowy z praktyk w internetowym Radiu WWW, dla którego przygotowywałem relacje z wydarzeń kulturalnych.

Z wykształcenia – polonista i filmoznawca, absolwent warszawskiego Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Uczęszczał do Akademii Filmu i Telewizji w Warszawie. Przedsiębiorca, od blisko 10 lat prowadzący firmę zajmującą się różnego rodzaju pracami graficznymi - od przygotowywania kreacji reklamowych po skład książek. Po godzinach – współtwórca vloga o tematyce piłkarskiej „Zielony Stolik”, gdzie odpowiadam też za montaż wideo. Miłośnik dobrej książki, dobrego filmu i dobrego meczu, pasjonat historii i podróży.

3 Odpowiedzi na Kaczyński wściekły na Tuska! Prezes opublikował mocne oświadczenie i zapowiedział zdecydowane ruchy. „Na to nie pozwolimy”

1. becia pisze:

jakos dziwnie mam pewnosc ze to Wy chcecie panie Kaczynski odwro,cic uwage na inne tory byle z dala od Waszych przekretow …. ale ten numer juz nie przejdzie